Estafette expositie in het Schoutenhuis – Marco van der Laan

16 juli 2018

Van juli tot en met oktober exposeert in het Schoutenhuis de ‘donderdagavondgroep’. De meeste donderdagavonden komen vier creatieve tegenpolen bij elkaar in atelier the Avenue. Deze schilders en tekenaars werken uiteenlopende technieken zoals acryl, pastel, aquarel, textiele technieken. Ze werken met elkaar, ze kijken met elkaar mee als ze feedback nodig hebben.

Van 3 augustus t/m 7 september is in deel twee van de estafette het werk te zien van Marco van der Laan. Marco is bezig met acryl, houtskool, pastel sinds 2008. ‘Als ik bezig ben met iets dat in mijn hoofd leeft op een stuk papier over te brengen, is er altijd een moment dat het van een stel lijnen, vlakken en kleuren overgaat in iets dat substantie heeft, of verhaal. Dat proces wat zich in je hoofd afspeelt, tussen je ogen en je brein, daar ben ik naar op zoek. Ik probeer te spelen met dat proces door details en grove lijnen te mixen. Mensen en vooral gezichten  lenen zich daar het beste voor, dus die schilder ik bij voorkeur.’

Info: Ien Hazebroek-Buijs, Atelier the Avenue, Stevinstraat 12, Alphen aan den Rijn, tel. 0172 493375, email ienhazebroek@cs.com; zie ook website www.ateliertheavenue.nl Geïnteresseerden zijn welkom om zich bij de ‘donderdagavondgroep’ aan te sluiten.