Expositie Fred Peters

19 december 2018

In de maand december exposeert Fred Peters in het Schoutenhuis

De fotograaf
Fred Peters is al sinds zijn 16e jaar gefascineerd door het vastleggen van beelden met een camera. Fotograferen is het zoeken naar mooie beelden met het juiste licht. Het licht vangen op het negatief of sensor is waar het om gaat. Inspiratie haalt hij uit het menselijk gedrag dat wordt geobserveerd en vastgelegd. Vertederend, realistisch, vervreemdend maar altijd met mooi licht.

Hij ziet het ongewone van het gewone. Hij geeft alledaagse situaties weer op een heel eigen manier en ziet fraaie lijnen en vormen in zaken waar andere mensen aan voorbij lopen. Als autodidact fotograaf volgt hij zijn gevoel en laat zich leiden door de gebeurtenissen van het moment zelf. Fred maakt onder andere foto’s van landschappen en kunstvoorwerpen. Maar hij begeeft zich ook gerust ’s nachts naar de snelweg, in het weekend naar de huishoudbeurs of zelfs op vakantie naar Lourdes om daar iets vast te leggen wat hem aanspreekt.

Kerst
Een bijzondere periode in het jaar met warmte, genegenheid, lichtjes. Engeltjes verbeelden de goede, zo ook zijn eigen engeltje. Maar ook veel kitsch, glitter, goud, bijzonder eten . Een evenwicht zoeken in deze periode is lastig. Deden de mensen maar het hele jaar aan kerst dan zag de wereld er misschien een stuk vriendelijker uit.

Meer zien van Fred Peters kijk dan op www.fredpeters-fotograaf.nl