Expositie Roberto Massaro – Nepal

11 augustus 2021

Expositie Roberto Massaro – Nepal

4 augustus tot en met 3 september 2021

 

Roberto Massaro vertrok in 2015 voor vier weken naar Nepal, geïnspireerd door de reisorganisatie “Top of the World”, die reizen organiseert waarbij veel aandacht is voor de mens, de cultuur en de geschiedenis van het gebied. Ook wilde hij de spiritualiteit van het Boeddhisme ervaren. Roberto bezocht de drie belangrijkste steden en maakte een twaalfdaagse trektocht door berg- en heuvelgebieden, langs meren en ook langs een klooster dat hij twee dagen bezocht.

Veel indrukken en reiservaringen heeft hij vastgelegd met de camera. Dat leverde genoeg foto’s op voor een indrukwekkend fotoboek. Een deel van de opbrengst van de verkoop van het boek ging naar de Chori Chora foundation. Deze Nederlandse stichting had als doel Nepalezen te ondersteunen zichzelf en elkaar te helpen bij de opbouw van Nepal na de aardbeving eerder dat jaar in 2015.

De foto’s geven een sobere maar ook ingetogen en serene indruk van Nepal. Ze tonen het land zoals het is zonder enige opsmuk. Heel naturel met mooie beelden van de hoogste bergen in de wereld.