Naaldkunstexpositie van Amelien den Boer

05 augustus 2020

“Steekje los”
1 – 28 augustus 2020

In dierbare herinnering aan Amelien den Boer laat deze bijzondere naaldkunstexpositie fraaie werken zien die zij met veel passie gemaakt heeft. Amelien bewerkte en verwerkte textiele materialen tot textielkunst. Textielkunst is meer dan handwerken alleen. Zij borduurde met de naaimachine en met de hand en gebruikte vilt en zijde en voegde o.a. ook papier, hout en kralen toe. Amelien hield veel van vogels, de natuur en reizen. Dit is terug te zien in haar werk. Amelien is op 19 februari 2019 overleden.

Amelien was 59 jaar getrouwd, moeder, oma èn een gedreven textielkunstenares. Maar ook een doorzetter en zij stond zeer positief in het leven. Amelien was zelf als geen ander in staat om het gewone leven van elke dag te voorzien van een gouden randje. Om het gewone bijzonder te maken. Luisterend, gericht op de ander. Door haar positieve manier waarop zij naar andere mensen keek en het goede in hen zag. Dat was haar grootste kracht.

De opbrengst van haar werk gaat naar het Koningin Wilhelmina Kankerfonds, de ziekte waar zij heel onverwachts aan overleden is. Dat past mooi in het sociale gedachtegoed en de betrokkenheid van Amelien.

Deze expositie is tot stand gekomen door initiatief van haar goede vriendin Aleid Belksma.

Voor meer informatie en foto’s:
https://naaldkunstexpo.jouwweb.nl/