Verfstreken exposeert met “Het leven van Rembrandt”.

05 juli 2019

Ter gelegenheid van het 350ste sterfjaar in 2019 van de grote meester, exposeert Atelier Verfstreken met de expositie “Het leven van Rembrandt” in Het Schoutenhuis. De expositie is te zien vanaf 4 juli t/m 1 augustus.
De kunstenaars van Verfstreken lieten zich inspireren door schilderijen, etsen en tekeningen van Rembrandt, waarbij een fascinatie voor de vele zelfportretten en portretten die Rembrandt maakte opvalt. Eerder dit jaar deed de ateliergroep van Ipse de Bruggen al mee aan Project Rembrandt van de Avro Tros.

Door hun creatieve en originele expressie weten de Outsider Art kunstenaars van Verfstreken de kijker te boeien met enkele topstukken, waaronder portretten van Saskia en Marten en Oopjen. Het is een unicum, gezien de kwetsbaarheid van de tekeningen en schilderijen. De expositie “Portretten van Rembrandt” geeft een weergaloos beeld van de belevenis van kunstenaars van Verfstreken over het leven van de beroemde kunstenaar en laat een vernieuwende kijk op zijn werk zien.

Wie goed kijkt naar de vele portretten op deze expositie, ziet het talent van deze groep kunstenaars. Over hun schouder kijkt men als het ware mee in het leven van Rembrandt en de wereld om hem heen. Net zoals Rembrandt zijn de kunstenaars van Verfstreken geboeid door hun omgeving.

In de workshop “Selfie met…” gegeven door de kunstenaars van Verfstreken, kunt u kennis maken met hun werkwijze en ontdekt u misschien ook uw eigen unieke talenten.
Indien u meer wilt weten over het werk van Atelier Verfstreken of interesse hebt in een workshop, kunt u contact opnemen met: Karina de Waard / Marianne Melgers, begeleiders van het atelier: 06 20145126 / verfstreken@ipsedebruggen.nl.