ANBI

RSIN: 8182.35.688

Samenstelling bestuur:

Voorzitter: G.W. van Ooi

Secretaris: M.E. Veldman-Gaastra

Penningmeester: G. van ’ t Veer

Algemene bestuursleden: N.J.J. van Leeuwen, F.A. van Leeuwen en W. Slinger-Hofman

Beleidsplan:

De belangrijkste activiteiten om de missie te realiseren zijn:

  • exploitatie van een lunchroom waarin medewerkers werken met een verstandelijke beperking onder begeleiding van medewerkers IPSE De Bruggen;
  • exposities van bijvoorbeeld beginnende kunstenaars en kunstenaars met een handicap;
  • aanbieden van vergadermogelijkheden overdag in de lounge.
  • aanbieden van mogelijkheid om in de avonduren bijeenkomsten te organiseren en te vergaderen in het Schoutenhuis;
  • bieden van de mogelijkheid aan bedrijven tot invulling van hun Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap door het leveren van bijdragen om werkplekken voor mensen met een lichte verstandelijke beperking te realiseren.

Beloningsbeleid:

In overeenstemming met artikel 4 van de statuten wordt aan de bestuursleden geen beloning of vergoeding toegekend.

De Stichting Vrienden van het Schoutenhuis heeft geen medewerkers in dienst.

Missie

Het “Schoutenhuis” is een gemeentelijk monument en bevindt zich op een unieke locatie in het centrum van Alphen aan den Rijn.

De missie van de Stichting Vrienden van het Schoutenhuis is om het “Schoutenhuis” als cultureel erfgoed duurzaam voor de toekomst te behouden door het een maatschappelijke gebruiksfunctie te geven en mede daarmee toegankelijkheid te realiseren voor een zo breed mogelijk publiek. Het Schoutenhuis wordt een ontmoetingsplaats waar cultuur en maatschappelijke betrokkenheid centraal staan.

Verslag van de uitgeoefende activiteiten

In 2016 was de belangrijkste activiteit het exploiteren van een lunchroom waar mensen met een verstandelijke beperking werken op een volwaardige werkplek midden in de samenleving. De lunchroom is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Regelmatig vinden er buiten deze tijden horeca activiteiten plaats op verzoek van klanten.

Daarnaast is aan kunstenaars een gratis expositieruimte ter beschikking gesteld, deze wisselt maandelijks.

Verschillende bedrijven en fondsen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot invulling van hun Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap door het leveren van bijdragen om het initiatief haalbaar te maken en te houden. Tevens heeft het Schoutenhuis weer meegedaan aan verschillende Alphense activiteiten.

In 2016 was er een stijging van het aantal besloten bijeenkomsten in het Schoutenhuis, zoals jubilea, bruiloften en vergaderingen.

De vakantieperiode liet een kleine daling in de omzet zien. Toch zorgden de warme zomermaanden voor een gezellige aanloop op het knusse buitenterras.

In juli was het Schoutenhuis voor de allereerste keer trouwlocatie. Het Schoutenhuis was prachtig versierd en de medewerkers, cliënten en vrijwilligers bezorgden het bruidspaar een onvergetelijke dag.

In de maanden november, december en januari voeren feestelijke activiteiten de boventoon middels de eindejaarborrels en de nieuwjaarsrecepties.

De cadeaubonnen werden goed gepromoot en verkocht, het blijft een leuk geschenk voor mensen die het Schoutenhuis nog niet kennen of voor trouwe gasten.

 

Financiële verantwoording

Bekijk de financiële verantwoording

JAARBERICHT 2016 Schoutenhuis